We gaan het beleven: het beste barbecueweer komt eraan!
Zo rond de 20 graden is dé perfecte temperatuur om te barbecueën. In de zon is het niet te warm en in de schaduw hoef je geen jas aan. Maak het jezelf gemakkelijk en kies voor een compleet verzorgde BBQ. Check de pagina’s 20 – 29 van ons lente & zomer magazine! Geniet en eet smakelijk!

Wat is het beste weer om te barbecueën?
Als er zomers weer op komst is willen veel mensen barbecueën of toch in ieder geval buiten eten. Een bui kan een barbecue flink verpesten, maar het kan ook te heet zijn om in de tuin te eten. Wat is nou het beste weer om te barbecueën?

Buiten eten geeft het ultieme zomergevoel
Toch kan het ook in de lente al vaak. Zeker als je tuin op het zuiden of zuidwesten is gericht en een beetje voor de wind beschut is. Heb je plannen om buiten te eten check dan zeker het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Regen tijdens het barbecueën
Tijdens het barbecueën wil je geen neerslag. Je kan de barbecue immers niet naar binnen halen. Ga dus niet barbecueën als er grote kans op buien is. Buiten eten hoeft geen groot probleem te zijn als er kans is op een bui. Zorg er gewoon voor dat je alles snel naar binnen kunt halen en check af en toe de radar.

Wind tijdens het barbecueën
Kijk zeker ook naar de windverwachting als je van plan bent om te barbecueën. Geen wind of een zwakke wind (1-2 Bft.) is ideaal. Bij een matige wind is het verstandig om je barbecue op een windluwe plek in je tuin te zetten. Probeer daarbij ook rekening te houden met eventuele buren en de plek waar je wilt eten, zodat je gasten niet in de rook- of baklucht zitten.

De ideale temperatuur
Barbecueën en buiten eten doe je het liefste niet met een dikke jas aan, maar heet hoeft het ook niet te zijn. In de zon en uit de wind is 20 graden al voldoende. Als het meer dan 25 graden is zullen de meeste mensen liever in de schaduw zitten tijdens het eten. Bij 30 graden en meer is het eigenlijk te heet om te barbecueën.

Wordt het 30 graden of meer dan kan je er misschien voor kiezen om pas in de loop van de avond te barbecueën. Of laat de barbecue in de schuur en lees wat voor lekkers je nog meer kunt eten tijdens warme dagen: Het Meinders lente & zomer magazine.