Persbericht

Directiewisseling bij Meinders Catering

Badhoevedorp, 26 november 2020

Peter Duwel, voormalig CEO van Stromma Nederland, wordt de nieuwe algemeen directeur van Meinders Catering. Peter neemt vanaf 1 januari 2021 het stokje over van de drie broers Richard, Jan en Wim. Peter wordt algemeen directeur van Meinders Catering, Brood B.V. en WerQdag B.V. Een grote stap voor het familiebedrijf die voor het eerst in de geschiedenis een algemeen directeur van buiten aanstelt.

Peter Duwel komt van Stromma Nederland, een van de grote rederijen in Amsterdam. In 2002 begonnen als financieel directeur en vanaf 2016 werkzaam als algemeen directeur. ”Na een fantastische tijd in het Amsterdamse toerisme vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik was op zoek naar een nieuwe uitdagende functie bij een familiebedrijf waar ik het verschil dagelijks kan maken, waar korte lijnen zijn en passie is voor het product.”

 

 

Richard (directeur Meinders Catering en Brood): “Peter ken ik al lang omdat wij de catering aan boord van de schepen voor Stromma verzorgen. Ik liep al enige tijd met de gedachte rond om de leiding over te dragen en zag in Peter de ideale kandidaat. Peter is een daadkrachtig leider, is besluitvaardig, actiegericht en weet mensen met elkaar te verbinden. Hij zal onze bedrijven door de huidige revolutionaire tijden weten te loodsen. Er is zelden een goed moment om een stap terug te doen. Ik ben trots op waar Meinders Catering nu staat. Het is een full-service cateringorganisatie met eigen productiekeukens, een broodbakkerij (Brood B.V.), een (horeca)uitzendbureau (WerQdag B.V.) en eigen logistiek. Het is nog steeds een echt familiebedrijf. Dat voel je. Het gaat om mensen, talenten, dromen en ambities. Het zal in het begin wel even wennen zijn als leiding en eigendom niet meer in dezelfde hand zijn. Maar ik weet zeker dat het helemaal goed gaat komen met Peter.”

Wim, van wie Peter de leiding van WerQdag overneemt: “Mijn broers en ik hebben de afgelopen 30 jaar drie mooie bedrijven neergezet. De tijd is rijp om de drie bedrijven onder één algemeen directeur te brengen. Om op die manier te zorgen voor nog meer synergie, verdere professionalisering en optimale groei.”

Prachtige concepten
“Passie voor food heb ik altijd al gehad. Met betrekking tot een gezonde leefstijl ligt er veel ‘macht’ bij voeding; we moeten tenslotte iedere dag eten en drinken. En dat snapt Meinders Catering heel goed. Naast het heerlijke banquetingassortiment hebben ze prachtige concepten ontwikkeld, zoals de ultraverse en hippe grab & go-lijn van BloemCool en de Your Food Moments Market dat onlangs bij CTS GROUP van start is gegaan. Prachtig toch? Daar komen natuurlijk nóg meer mooie concepten bij, zelfs in deze roerige tijden.”, aldus Peter Duwel.

Peter zal deze nieuwe uitdaging aangaan met het bestaande management team: Rene Niemarkt, commercieel directeur, Mike Slagt, operationeel directeur, Vincent van Hussen, food director en Sascha Wernars, senior manager WerQdag. Jan Spierenbrug zal de komende maanden nauw betrokken zijn bij de overdracht. Jan, Richard en Wim blijven eigenaar van Meinders Catering B.V., Brood B.V. en WerQdag B.V.