Over ons

MEINDERS BIEDT DE ZEKERHEID VAN UITSTEKENDE PRODUCTEN EN SERVICE: VERS, KWALITEIT, SNELHEID, FLEXIBILITEIT, MAXIMALE BETROUWBAARHEID EN ÉCHTE BETROKKENHEID

Familiebedrijf
Meinders is een familiebedrijf. Het bedrijf bestaat nu 30 jaar en de broers Jan, Richard en Wim Spierenburg zijn nog steeds de eigenaren van Meinders. De neven Bram, Bradley en Luuk werken ook binnen het bedrijf. Sinds januari 2021 is de dagelijkse leiding van Meinders overgedragen aan Peter Duwel.

Geschiedenis
In juli 1990 startten Richard en Jan met het Fred Meinders Kaashuis, een typisch Amsterdamse delicatessenwinkel. Het bezorgen van eten was vrijwel direct een service die goed liep. Hun groenteboer werd de kok van Meinders en de bezorging van maaltijden werd ‘serious business’. Broer Wim sloot zich ondertussen ook aan. Het pand van de buren werd erbij getrokken en de bezorgservice rond lunchtijd floreerde. De winkel veranderde in een magazijn. Besloten werd de winkel te sluiten en catering en bezorgservices werden hoofdactiviteiten. Het pand werd al snel te klein. Verhuizing naar het huidig adres in Badhoevedorp werd een feit. Min of meer ongemerkt was Meinders een producent van ambachtelijk bereid en vers eten voor alle eetmomenten van de dag geworden…

Visie
Leven en eten zijn niet los van elkaar te koppelen. Sterker nog: eten verrijkt je dag. Niet alleen door een uitstekende smaak en kwaliteit maar ook omdat eten mensen met elkaar verbindt. Of het nu gaat om een ontbijt, vergadering, diner of even snel een broodje tussendoor, eten bepaalt voor een groot deel de sfeer en dat wordt steeds belangrijker. Daarnaast houdt de moderne gast van nu zich niet langer aan de traditionele eetmomenten. Elk moment van de dag moet er gezond eten en drinken beschikbaar zijn. Comfort, vers, kwaliteit en smaak zijn daarbij niet weg te denken.

Missie
Van eten een feestje maken. Meinders is continu bezig met de ontwikkeling en productie van gezond, lekker en innovatief eten voor elk moment van de dag om onze klanten steeds opnieuw te verrassen en een topdag te bezorgen met mooie, superverse producten en liefde voor het vak.

Waarom Meinders?

Kernwaarden die door het hele bedrijf voelbaar zijn, zijn: betrouwbaar, flexibel, loyaal, innovatief, respect en kwaliteit. Naast dé specialist in foodservice zijn ze ook een uitstekende partner voor interne catering door de inzet van het modulaire ‘Your Food Moments Market’. Meinders kan een brede dekking in Nederland garanderen, ze zijn HACCP gecertificeerd en sterk in maatwerk.

Flexibiliteit is Meinders’ sterkste USP. Omdat we alles in eigen huis doen, van productie tot bezorging, kunnen we heel snel schakelen. We hebben ook altijd hospitalitymedewerkers paraat om op locatie het eten te presenteren en/of te serveren, mocht dit gewenst zijn. Dat organiseren we rechtstreeks via ons eigen uitzendbureau WerQdag.

ONZE CATERING SERVICES

Catering

Bij ons gaat het over eten. Eerlijke, gezonde producten op ambachtelijke wijze bereid. Voeding met waardevolle voedings- en bouwstoffen zorgt ervoor dat je je goed voelt en voldoende energie hebt. Onze gerechten zijn puur natuur en we bieden altijd een lekkere vega- en vegan-variant aan. Dat doen we voor MKB, grote organisaties en instellingen en ook voor mensen thuis. We zijn uitermate sterk op het gebied van bedrijfscatering (zoals broodjes, lunch), crew- & backstagecatering, calamiteitencatering, eventcatering en uitvaartcatering.

Foodservice

De passie voor goed, eerlijk en lekker eten staat centraal bij Meinders. Dat is altijd zo geweest. Elke dag opnieuw produceren we duizenden vers belegde broodjes, soepen, maaltijden, hapjes, taarten, buffetten en meer... Alle eetmomenten - van klein tot heel groot - maken wij tot een culinair succes. Ook voor thuis. Dat doen we voor grote en kleine organisaties, zorglocaties, opleidingscentra, evenementen- en beurslocaties. Ook ondersteunt Meinders dagelijks grootcateraars als foodleverancier en distributeur.

Ambachtelijk assortiment

Meinders biedt een assortiment aan dat rechtstreeks uit de eigen productiekeukens komt. Alles wordt ambachtelijk bereid. Vers belegde sandwiches, salades, soepen, wraps, gebak en allerlei lekkers voor banquetingactiviteiten. Een voorbeeld van het assortiment vind je in het online foodmagazine. Dit is een impressie van de mogelijkheden. Uiteraard wordt er met alle dieetwensen rekening gehouden. Vega- en veganproducten zijn standaard in het assortiment opgenomen.

Eigen merken

Naast het heerlijke banquetingassortiment heeft Meinders prachtige eigen merken. Zoals BloemCool. Een ultraverse en hippe grab & go-lijn voor zakelijke klanten en voor thuis. De producten van BloemCool worden in onze keukens ontwikkeld.

Your Food Moments Market: is een 'in huis' foodmarkt voor MKB. Dé oplossing voor de moderne mens van nu die de mogelijkheid wil hebben om de hele dag door te kunnen eten of drinken. Meinders neemt de gehele exploitatie uit handen. 

Dagelijks vers uit eigen productiekeukens

Het team enthousiaste medewerkers, geleid door chef Vincent van Hussen, werkt dagelijks - 7 dagen per week - vanuit het professioneel ingerichte bedrijfspand met productiekeukens en bakkerij van bij elkaar ruim 2673m2. Daar werken ze met aandacht voor smaak, textuur, kwaliteit en de herkomst van grondstoffen. 

Productontwikkeling
Vandaag de dag moet eten en drinken - naast lekker en gezond zijn - ergens over gaan, een verhaal vertellen, duurzamer zijn. Meinders heeft de expertise in huis en neemt je graag mee op reis om op doordachte wijze tot een nieuw product te komen.

Logistiek in eigen beheer

We hebben ons eigen distributiekanaal. Elke dag, 24/7, bezorgen de koelbussen van Meinders eten en drinken. Voor ontbijt, vergadering, lunch, borrel, diner tot grote partijen, calamiteitencatering en nog veel meer. Dat doen we vooral voor organisaties in de randstedelijke provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Utrecht. Buiten deze regio is bezorging in overleg natuurlijk ook mogelijk.

 

DE ‘PRIK’ KERNWAARDEN VAN MEINDERS 

PRESTEREN

Wat wij beloven maken wij waar.
Wij scoren gemiddeld een 8,5 op
klanttevredenheid.

RESPECT

Voor elkaar, de opdrachtgever,
onze gasten en het product
(ambachtelijk, eerlijk en vers).

INNOVATIE

Wij zijn eigenwijs en doen het
anders. Geen verdienmodel
vanuit een inkoopgeorienteerde
organisatie. Wij generen omzet
vanuit puur ondernemerschap.

KWALITEIT

Het vakmanschap van onze
mensen. Met lekker, gezond en
verantwoord eten en drinken,
verrassen wij dagelijks gasten
en opdrachtgevers.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en onze nieuwste foodmagazines. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief zelf.

Algemene voorwaarden